tirsdag den 11. marts 2014

Selvudgivelser - Udgiv din egen bog.

"Alle har en forfatter i maven!" 

Alle kan i hvert fald kan selvudgive en bog. Man skal bare have lidt teknisk snilde og/eller en masse penge.
Det har aldrig været nemmere at få den bog udgivet, som man har haft liggende i skuffen i de sidste tyve år. Eller biografien om ens dejlige mor der var god til bage eller den Tolkien kopi man lavede i folkeskolen. Man kan springe alle led over hvor kvalitet bliver vurderet og få bogen direkte ud til folket.
Man kan også sige at litteraturen er blevet mere fri og ikke mere er afhængig af firmaer, der skal tjene penge på et salg. Litteratur for alle fra alle. Der er fordele ved at udgive sin bog selv. Hvis bogen bliver et hit, er ens indtjening større. Men der er også fordele ved at udgive på etablerede forlag, De har reklamebudgetter, redaktører og kvalitetsstempler bare ved at deres navn er på bogens forside.
Ligegyldig hvilken indstilling man har til selvudgivelser, så er de her og fylder mere og mere i litteraturlandskabet.
Her kan du se en oversigt over hvor du kan læse mere om selvudgivelser som e-bog eller papir bog.

Her er en rigtig god artikel, fra et forfatternetværk, der hedder New Pub. Artiklen giver et overblik over de muligheder man har som forfatter.   
Saxo:
Hurtig og nem måde at få e-bøger udgivet. Der er en nem startguide på dansk og man får 70% af salgsprisen. Alle kan så købe e-bøgerne på Saxo´s hjemmeside.

Mellemgaard:
Et forlag der udgiver papirbøger og hvor man som forfatter selv kan være med til at betale for at få bogen udgivet. Læs mere her.

Attika:
Attika er en forening, hvor forfatterne selv betaler for udgivelser. Man kan få hjælp fra de andre
medlemmer i foreningen og overskud fordeles blandt medlemmerne.
Amazon:
Her har man muligheden for at få millioner af købere, hvis man skriver på engelsk. Også her betaler man en del af overskuddet til Amazon. Her er en visuel guide til hvordan man kommer i gang med at udgive hos Amazon.
BoD og Gopubli.sh:
Hvis man gerne vil have hjælp til at udgive din bog så kan du bruge firmaer som dem her. Her kan man tilkøbe sig hjælp til det meste. Man kan både få lavet papirbøger og e-bøger.

Så hvis du gerne vil udgive din egen bog, er det bare med at komme i gang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar