torsdag den 30. januar 2014

Undervisning via internettet

Her på bloggen har vi tidligere skrevet om onlinekurser om at bruge internettet og mange af dets funktioner.

Men der er efterhånden flere og flere, der lægger kurser og hele undervisningsforløb ud, så man kan lære at skrive computerkode, og dermed lave computerprogrammer, tage universitetskurser eller optage al mulig anden viden, der som sådan ikke har noget med at lære at bruge internettet at gøre.

På Youtube ligger der utroligt mange videoer med kurser, foredrag eller andre tips. To af mine favoritter viser, hvordan man kan folde t-shirts på mindre end fem sekunder og hvordan man kan få en kold radiator til at blive varm igen, hvilket nok skal være nyttigt i disse dage!

Men der ligger også mange videoer fra TED Talks- konferencerne på Youtube. TED Talks er en konference, hvor mange forskellige personer afholder korte foredrag eller opvisninger på 10-20 minutter indenfor alle mulige forskellige emner. En lang række kan ses her, men TED Talks har også en officiel hjemmeside, hvor man også kan se videoerne.

Der findes også en danske pendant til dette, nemlig Danskernes Akademi, der dog er noget mere forsknings- og undervisningsorienteret.

Indenfor undervisningsverdenen er der ved at brede sig en tendens til at lægge mange kurser og undervisningsforløb online. Oftest er de lukkede for alle andre end dem, der er tilmeldt de enkelte undervisningsinstitutioner, men rundt omkring i verden er der blandt andet universiteter, der lægger hele kurser og semesterforløb online til alle, der har lyst til at give sig i kast med dem.

Nogle af disse universiteter er eksempelvis det amerikanske Massachussets Institute of Technology (MIT), men også et tilsvarende indisk universitet, Indian Institute of Technology, giver mulighed for at følge kurser gratis online. Også Khan Academy er et af de største online-læringssites.

Du kan finde flere gratis kurser online via hjemmesiden Coursera og Open Culture.

Vil du lære dig selv at programmere, så kan du gøre det hos Codeacademy, der har kurser i  programmeringssprog som Python, Javascript, PHP, HTML med mere.

Fælles for de forskellige onlinekurser er, at man skal kunne engelsk for at få et udbytte af dem. Men kan du ikke engelsk, så er der håb endnu. For du kan også finde gratis sprogkurser online.

Men spørgsmålet er, hvor godt sprogkurser egentlig egner sig til selvstudier og om man ikke ville være bedre tjent med decideret holdundervisning? Har du gode erfaringer med eksempelvis sprogstudier via internettet, så er du velkommen til at give lyd i kommentarerne nedenunder. :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar